Zpracování a balení potravin
Zařízení pro dodávání vzduchu Paxton Products lze nakonfigurovat tak, aby splňovalo všechny vaše jedinečné výrobní velikosti a specifikace. Ať už čistíte, sušíte, ofukujete nebo přepravujete, zpracovatelé potravin a baliči spoléhají na systémy odstředivých vzduchových dmychadel Paxton řady PX, aby zlepšily své balicí procesy a výrobní linky.
Výhody:
- Nahrazuje systémy stlačeného vzduchu s 1/5 spotřeby energie
- Snížené teplo ve srovnání s jinými typy ventilátorů
- Lepší odvod vody pro přesné vážení
- Rovnoměrnější potahování sýrů, pekařských výrobků atd.
- Vylepšená sanitace přepravek, táců, pánví a dopravníků
Použité produkty Paxton:
- Odstředivá dmychadla řady PX – konfigurovaná se zařízeními pro dodávání vzduchu pro ofukování, sušení a dopravu
- PowerDry Drying Systems suší vršky a pod okrajem plechovek, sklenic a lahví
- Tam, kde je potřeba ultračistý vzduch, lze přidat nano a HEPA výstupní filtraci
- Může být konfigurován s Paxton’s Inline Manifold nebo Spyder Manifold
- Inline Manifold – suší vršky plechovek a jiných nádob před kódováním data nebo jinými balicími operacemi
- Spyder rozdělovač – dostupný v modelech se 4, 8 a 16 rameny, rozdělovač Spyder je ideální pro sušení špiček, stran a pod okrajem plechovek, lahví a sklenic
Další aplikace:
|
|
Přeprava koblih
Výrobce potravin připravuje koblihy tak, že je posílá přes výrobní linku v olejové lázni. Aby se koblihy správně uvařily, musí být v oleji přepravovány přes 15 stop. V současné době společnost používá čtyři trubky délky 52” s 60 otvory vyvrtanými v každé trubce po celé šíři fritézy. Každá trubka je napájena stlačeným vzduchem o tlaku 30 psi, aby se donuty dopravovaly přes 15 stop, s použitím celkem 607 CFM vzduchu.
Výrobce se snaží o zvýšení energetické účinnosti přechodem na systém poháněný dmychadlem. Paxton navrhl systém dodávání vzduchu sestávající ze čtyř 52” vzduchových nožů poháněných dmychadlem o výkonu 20 HP, které poskytují 1150 CFM při 20” vodního sloupce. Systém Paxton spotřebuje 16 hp oproti 68 hp potřebným pro stlačený vzduch.
Návratnost investice klienta bude kratší než 11 měsíců. Poté ušetří 16 854 $ ročně.
Sušení Okra
Výrobce potravin hledá řešení, jak sušit okra na 32” dopravníku pohybujícím se rychlostí 200 kusů za minutu. Právě teď výrobce používá jako hlavní zdroj sušení ventilátor, a protože je neúčinný, dochází k mnoha zamítnutím. Protože proces sušení nefunguje, musí výrobce potravin zdvojnásobit dobu sušení, aby okra uschla.
Výrobce potravin kontaktoval Paxton, aby našel náhradní řešení. Paxton navrhl použití 20hp dmychadla a 3 vzduchových nožů v různých úhlech, aby se vysušily všechny části okry. Díky tomuto novému systému zaznamenal výrobce potravin obrovské snížení zmetků.
Sušení pizzy
Proces výroby potravin zahrnuje překlápění uvařeného těsta na pizzu z procesní linky dolů na procesní linku nižší úrovně. V současné době používají trysky stlačeného vzduchu k odfouknutí veškeré vody z procesu mytí. Dopravník má čtyři vzduchové trysky umístěné vodorovně přes horní část linky, kde se pohybují čtyři krusty pizzy. Každá vzduchová tryska je určena pro jeden cíl.
Každá vzduchová tryska je 2 palce od konce pásu, zatímco hroty trysek jsou 2,5 palce od povrchu kůrky těsta na pizzu. Výrobce sáhl po Paxton Products, protože hledají řešení, jak nahradit stlačený vzduch. Paxton navrhl systém dodávání vzduchu sestávající ze vzduchového potrubí X trysek a dmychadla o výkonu 7,5 hp. S tímto náhradním řešením byl výrobce potravin schopen získat ROI za 8 měsíců a efektivnější způsob, jak odfouknout zbytky vody.