Stáčení a konzervování
Paxton slouží konzervárenskému a stáčecímu průmyslu více než půl století. Chápou důležitost technologie sušení, která může zvýšit rychlost a produktivitu stáčecích a konzervárenských zařízení a také zajistit nejvyšší kvalitu. Všechny systémy Paxton (jako jsou stroje na oplachování lahví) jsou navrženy na zakázku tak, aby splňovaly specifické potřeby typu balení, konfigurace linky a standardů kvality.
Výhody:
- Zvyšte rychlost linky.
- Snižte návratnost zákazníků.
- Zlepšete kvalitu inkoustového kódování.
- Zabraňte korozi a růstu bakterií pod víčky lahví a plechovek.
- Zajistěte přilnavost tepelně smrštitelných a na tlak citlivých štítků.
- Snižte spotřebu energie až o 80 %.
Použité produkty Paxton:
- Systém PowerDry je lídrem v oboru aplikací pro kódování dat.
- Dmychadla Paxton řady PX jsou konfigurována s oplachovacími zařízeními pro přívod vzduchu, která se odfouknou a vysuší během procesu plnění do lahví a konzervování.
- Ionizační oplachovací systémy se používají pro oplachování lahví a plechovek, čímž odpadá nutnost oplachování vodou nebo oplachování stlačeným vzduchem.
Další aplikace:
|
|
- Oplachování sodovky
- Výměna vodního oplachovače
- Sušení lahví
- Lahvování
Oplachování sodovky
Velký výrobce nápojů v suchem zmítané Kalifornii se snažil nahradit svůj systém proplachování vodou před plnicím zařízením jedním ze systémů Ionizing Can Rinser společnosti Paxton. Poskytnutý systém musel být schopen vypláchnout až 900 plechovek za minutu, přičemž dvě linky se před plničem spojily.
Řešení Paxton zahrnovalo dva dmychadla XT-300 x 3 hp, každý s NANO filtrací pro výstupní vzduch, 8 tryskovým vzduchovým potrubím s vnitřní ionizační tyčí a bezpečnostními ovládacími prvky. Instalovaný systém Paxton nejen dramaticky snížil spotřebu vody společnosti, ale také udržoval vysoké standardy kvality produktů, jak bylo prokázáno důkladným testováním kontroly kvality.
Výměna vodního oplachovače za oplachovací roztok s ionizovaným vzduchem
Pivovar používá pro své plechovky vodní oplach, aby z plechovky odstranil veškeré nečistoty před jejím naplněním. Tímto procesem musí projít každá konzervárenská společnost, ale tato pivovarnická společnost zaznamenala výrazný nárůst spotřeby vody a nákladů. Pivovar se ohledně jejich problému obrátil na kolegu a dozvěděl se o řešení proplachování ionizovaným vzduchem Paxton. Paxton navrhl nahrazení oplachování vodou oplachováním ionizovaným vzduchem, což ušetří nejen náklady na vodu a likvidaci vody, ale také efektivitu odstraňování nečistot z plechovky.
Sušení lahví různých velikostí
Výrobce lahví suší vršky PET lahví o velikosti 6 – 12 oz. Lahve jsou již označeny a označeny datem. Podobně jako u jiných výrobců lahví se tento výrobce zaměřuje především na odstranění vody z horní části a ze středu lahví před etiketováním. V současné době výrobce používá stlačený vzduch a značkové řešení sypder ramen.
Tým Paxton byl schopen nahradit svůj stlačený vzduch dmychadlem o výkonu 15 hp se systémem CapDryer, který má nastavitelné montážní rameno pro různé velikosti lahví. S tímto řešením výrobce zaznamená méně zmetků a zvýší rychlost výroby.
Lahvování
Výrobce návleků umísťuje návleky na láhve. Výrobce používá konkurenční systém ventilátorů. Snaží se systém nahradit, protože již nedosahuje původní specifikované účinnosti. Systém se skládá z dmychadla a 12” nožů na stlačený vzduch a 3 světlicových trysek. Výrobce obalů potřebuje lepší řešení pro sušení na lahve po procesu obalování a oslovil Paxton.
Paxton byl schopen nahradit své původní dmychadlo účinnějším systémem dmychadla Paxton, využívajícím méně koňských sil, se vzduchovými noži vyrobenými na zakázku a vzduchovými tryskami spyder arm. Paxton nejenže zlepšil problém výrobce se sušením, ale také získal návratnost investic za méně než 2 roky.